Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов поиска оставките на президента на БФС Борислав Михайлов и членовете на Изпълкома.

Димитър Бербатов: Има досъдебно производство за манипулиране на мачове срещу членове на Изпълкома (ВИДЕО)

"Да, имали сме и такива мачове като този с Грузия, но сега позорът е още по-голям. Няма как да се нахвърляш върху собствените си играчи и да хвърляш вината върху тях. Мога да си позволя да го кажа, защото съм бил на мястото на тези играчи. Разбира се, играчите носят своята отговорност, но да излизаш да плюеш и да хвърляш вината директно върху тях без ти да поемаш отговорност. Един път да поемат отговорност - те избират треньорите. За 16 години да не си допуснал една грешка, това е абсурдно. Когато вече 16 години няма обучение на кадри, треньори, футболисти - ето това е резултатът. 

Каквото и да се случва - пресконференции, пандемии - мачът с Гибралтар трябва да се вземе. Нищо не може да те разконцентрира да не спечелиш срещу Гибралтар. Не може да се хвърля вината само върху играчите. То по тази логика не ни трябва треньор - ще наемаме фирма само за лагери и хотели и играчите сами ще си играят. 

Щом претендираш да отговаряш за българския футбол трябва да носиш отговорност за крайния продукт - националния отбор. Като администрираш първенството не може да бягаш от отговорност. 

Аз съм съгласен със Станимир Стоилов, треньор, който е дал толкова много на българския футбол, с това което каза по адрес на Йордан Лечков и БФС. Ако ти разбираш толкова от футбол, Сливен щеше да процъфтява футболно. 

БФС не трябва да бяга от отговорност, не да се пускат декларации на сайта и "оправяйте се". Те са хвърлени на вълците, е как да играят?! Няма да искат да играят. 

От 18-о място сега сме на 73-о в ранглистата. Пропадането е видно на всяко ниво и ни откара до мача с Грузия надявам се, че няма се стигне дотам и срещу Гибралтар. Този мач ще бъде спечелен, но няма да замаскира проблемите. 

Призовавам Борислав Михайлов и хората от Изпълкома да си подадат оставките. Ако някой от футболната общественост, иска да каже защо трябва да останат, да излезе и да го каже. На базата на тези факти, които казах, искаме оставката на ръководителите на БФС", сподели Бербатов на пресконференция. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS