Берое спечели домакинския си двубой срещу Спартак Плевен с 87:72. Старозагорци контролираха изцяло развоя на събитията на игрището, като дори водеха с 25 точки преднина в началото на последната четвърт. 

Старши треньорът на Берое Любо Минчев не можеше да разчита в днешната среща на Седариан Рейнс, Костадин Лазаров, Дамян Минков и Мишо Комбаков. Специалистът заложи в в началото на петица, съставена от Бишъп, Ваклинов, Гавин, Ваклинов и Кей Джей Фейджин. Спартак взе първата топка, а с първото си нападение гостите откриха резултата. В обратното нападение „зелените“ поведоха с хубава тройка на Ники Стоянов. Беройци наложиха своята игра и не след дълго показаха, че са по-добрия отбор на игрището. Още преди средата на частта те поведоха с двуцифрен аванс - 16:6. Нападението на отбора и играта в отбрана се получаваха, което създаде сериозни проблеми на тима от Плевен. В края на частта за кратко гостите свалиха своето изоставане на 7 пункта, но старозагорци отново вдигнаха оборотите и затвориха първите 10 минути с аванс от 28:15.

Картината през втората част се промени значително. В началните минути разликата между двата тима се задържа около 10-12 точки, но още преди преполовяването на времето беройци влязоха в дупка, при която така и не можеха да намерят целта. По-добрата игра в защита задържа плевенчани за известно време, но все пак гостите съумяха да се приближат максимално до домакините – 32:31. След кратко прекъсване Берое отново намери себе си и заигра изключително успешно в нападение. Точките започнаха да се редят. Бишъп, Симеон Илиев, Роуз и Ники Стоянов отново върнаха убедителната преднина за „зелените“. 47:36 на полувремето.

След почивката Ваклинов и Фейджин бяха точни за домакините, вдигайки преднината до 51:36. С две успешни атаки обаче Спартак показа, че не се е отказал да преследва нещо повече в мача. Страхотна тройка на Гавин взриви пейката на домакините. Попадението на американеца постави серия от поредица успешни стрелби от зоната на трите точки. За кратко беройци вдигнаха своята преднина на над 20 точки, което напълно уби всякаква интрига в срещата. За убедителния аванс допринесе и фактът, че гостите просто не можеха да вкарат. Така с 23:12 в третата четвърт и 70:48 „зелените“ очакваха заключителните минути.

Те започнаха с нова тройка, този път на Брейду Роуз. Фейджин с хубав пробив намери оставения непокрит Ники Стоянов, който с прецизна стрелба увеличи на 75:50. В следващите минути обаче организацията на отбора падна и това даде възможност на Спартак да върне няколко точки от изоставането си. Любо Минчев реагира мигновено с прекъсване. Берое обаче не успя да намери играта си от предната част. Гостите от своя страна направиха максималното, сваляйки разликата на 15 точки.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS