Берое се допитва до БФС как да процедира с националите си

Футболистите на Берое ще бъдат пуснати в почивка минимум за 3-4 дни. След това е планирано отборът да има тренировъчен миницикъл. Това съобщи за dsport спортният директор на старозагорския клуб Валентин Грудев.

БФС с официално решение: Футболът в България спира за месец

Той обяви, че Берое ще се допита до БФС как да процедира със своите национални футболисти в това извънредно положение в страната. Самият Гай Макоута, който има повиквателна от националния отбор на Конго не е сигурен дали ще пътува. Берое има официално писмо единствено за него. Ибрахима Конте обаче също попада сред избраниците на националния селекционер на Гвинея. Ахмед Туба очаква да получи повиквателна от младежкия национален отбор на Белгия до 21 години, както и от националния отбор на Алжир. Берое ще прецени в следващата седмица как да процедира с играчите повикани за националния отбор, тъй като клубът по правилник е длъжен да ги пусне, ако са официално повикани, но в същото време може да претърпи огромни загуби от евентуална карантина на някой от тях или по-тежко състояние.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още