Без българки   във финалите на бухалки и лента на Световното първенство по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан).

Най-младата в отбора ни Боряна Калейн вчера бе в позицията да попадне сред 8-те най-добри на бухалки с оценката си от 21.350 (седма за деня), но днес три гимнастички получиха по-високи оценки от нея и така тя остана зад чертата.

На лента българките сене бяха убедителни в изпълнение на композициите си. Капитанът на отбора ни Невяна Владинова бе най-близо до осмицата, но оценката й от 19.250 точки й отреди 11-ото място. Боряна Калейн е непосредствено след нея с 19.50, а Катрин Тасева е едва 15-а с 18.800 точки и така никоя от трите не намери място във финала на уреда.

Утре битката започва от нулата и нашите момичета ще имат възможност да подобрят класирането си.

В отборното класиране сме шести със сбор от 164.250 точки.

България се бори за спечелването на две квоти в индивидуалното за Олимпийските игри в  Токио 2020. Целта е  Боряна Калейн и Катрин Тасева да попаднат сред първите 16 в утрешния многобой. Ситуацията в момента е следната:  Боряна Калейн и Катрин Тасева влизат в топ 24 за многобоя утре и  стартират от нулата  за първите 16 позиции, които дават право на олимпийска квота. Боряна попада в по-силната група, а Катрин остана в по-слабата.

Невяна Владинова не участва в битката за многобоя. Капитанът на индивидуалистките ни изигра последен в кариерата си шампионат на планетата. Грацилна и женствена на килима, тя разчувства и просълзи българските фенове по трибуните в Баку.

Благодарим ти, Неви, за прекрасните мигове и красотата в твоето творчество на килима.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS