Без баскетболен шампион в А група за жени и мъже този сезон

dsport.bg

Управителният съвет на БФБаскетбол реши единодушно да прекрати Държавното първенство на А група за мъже и Държавното първенство на А група жени за спортно-състезателната 2019/2020 г. Това стана на видео заседание на УС днес, съобщиха от федерацията.

Управата прие, че достигнатият етап на изиграните срещи от ДП не е достатъчен за обявяване на крайно класиране и не определя крайно класиране, шампион и медалисти на А група жени  и А група мъже за сезона.

УС утвърди временното класиране към прекратяване на двете държавни първенства за спортно състезателната 2019/2020 г.  и то ще бъде представено на ММС за получаване на точки за финансиране.

УС на БФБаскетбол утвърди и договор за партньорство със сдружение „Българско баскетболно общество“. Повече информация ще бъде дадена на пресконференция следващата седмица.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още