Без чуждестранни фенове на Олимпиадата в Токио

dsport.bg

Новият председател на Олимпийския организационен комитет на Токио Сейко Хашимото намекна в изявление, че чуждестранните фенове няма да могат да присъстват това лято на игрите.

„Ако ситуацията е трудна и това е нещо, което би загрижило нашата общественост, това е обстоятелство, което трябва да избегнем“, потвърди председателят на комитета Сейко Хашимото.

Японският вестник „Mainichi“ вече съобщи в сряда преди срещата на Хашимото с Томас Бах, че комитета вече е взел решение по въпроса, но мярката ще бъде обявена официално до края на месеца. В сегашната ситуация е невъзможно чуждестранни зрители да бъдат допуснати в Япония.

Хашимото потвърди, че въпросът относно феновете е била ключова част от дискусията с Бах.

80% от населението на Япония иска Олимпиадата да бъде отменена или отложена отново.

Бах заяви, че в момента фокусът е върху това как да се осъществят състезанията. Той посочи, че надеждата му е, колкото се може повече участници да пристигнат ваксинирани в Токио.

От МОК вече са осигурили ваксинация за всички спортисти преди Токио.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още