Без Китай на Световното първенство по хокей в България

Иво Стефанов Иво Стефанов

Председателят на Българска федерация по хокей на лед Мартин Миланов заяви, че Световно първенство по хокей на лед за юноши до 18 години, дивизия 2В ще се проведе в София, но без участието на националния отбор на Китай.

„Без разрешението на държавата Китай няма да участва в турнира. Трябва да има разрешение, както на българското правителство, така и на министерството на Здравеопазването. За да получат разрешение да участват в турнира, китайският национален отбор трябва да изкара задължителния 14-дневен карантинен период, който се изисква от Световната здравна организация. За това те трябва да пристигнат още следващата седмица, а на китайския национален отбор по хокей все още не са издадени нужните визи, което на практика означава, че те няма как да участват на турнира“, коментира Миланов пред dsport.

Националният отбор на Китай по хокей на лед е базиран в Латвия, а през миналата седмица е участвал на турнира в Южна Корея.

„Не сме подавали все още искане за разрешение за провеждане на Световно първенство по хокей на лед за юноши до 18 години, дивизия 2В, защото ние получихме домакинството в последния момент преди седмица“, добави председателят на Българска федерация по хокей на лед.

„В понеделник ще подадем до Министерството на младежта и спорта искане за разрешение за провеждане на Световно първенство по хокей на лед за юноши до 18 години, дивизия 2В“, каза още Мартин Миланов.

Световно първенство по хокей на лед за юноши до 18 години, дивизия 2В, трябва да се проведе в София от 23 до 29 март.

В първенството ще вземат участие отборите на България, Хърватия, Испания, Австралия и Нидерландия.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още