Без мачове от НФЛ в Европа през 2020

| Спорт

Националната футболна лига (НФЛ) на САЩ няма да проведе нито един мач през 2020 година извън територията на страната през 2020 година заради пандемията от COVID-19. Това обяви комисионерът на лигата Роджър Гудел.

По традиция най-силният шампионат по американски футбол организира ежегодно четири мача на територията на Лондон и един в Мексико Сити с цел да популяризира играта глобално. Форсмажорните обстоятелства тази година обаче ще попречат това да се случи.

Цялата програма за новия сезон в НФЛ ще бъде обявена на 9 май (четвъртък) с тричасово телевизионно шоу. 

Предварително обаче бе известно, че Джаксънвил Джагуарс, Маями Долфинс и Атланта Фалкънс трябваше да проведат поне по един домакински мач на "Уембли" или "Тотнъм Стейдиъм" в британската столица, докато Аризона Кардиналс трябваше да приеме някой от съперниците си в Мексико Сити.

От НФЛ изразиха оптимизъм, че международните серии ще се завърнат през 2021 година./БТА

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още