Без наказания в Германия за целувки след отбелязан гол

В Германия няма да има наказания за клубовете заради прегръдки на играчите след отбелязан гол. Това стана ясно, след първите двубои в Бундеслигата днес. Полемиките започнаха след гол на Херта, когато двама футболисти се прегърнаха, с което нарушиха препоръките за дистанциране.

Празненствата за отбелязване на гол няма да попадат в графата на санкции", поясниха от немския футболен сюъз. Начинът на празнуване на отбелязан гол не е част от медико-организационния протокол прилаган от лигата, който позволява възобновяването на първенството. "За празнуване на гол са дадени само съвети и следователно няма как да има санкции", заяви говорителят на DFL след мачовете.

По-голяма част от футболистите спазиха указанията за поздрави след отбелязан гол, но не и белгийският защитник на Херта Дедрик Боята, който целуна по бузата съотборника си Марко Груич след първия гол във вратата на Хофенхайм.

"Надявам се хората да разберат това. Бяхме тествани шест пъти и шест пъти имаме отрицателни резултати. Последният път бе вчера. Емоциите също са част от играта, иначе няма смисъл да се играе", заяви след мача треньорът на Херта Бруно Лабадия.

Борусия Дортмунд започна ударно с победа над Шалке 04

Куп пропуски костваха на РБ Лайпциг победата

Мьонхенгладбах продължава да диша във врата на лидерите
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още