Без тенис турнири до 31 юли

| Тенис, Спорт

Женската и мъжката тенис асоциации - WTA и ATP, обявиха, че турнири по тенис няма да се провеждат до 31 юли заради пандемията от коронавирус. До момента тенисът беше спрян до 13 юни, но несигурността, породена от новия вирус, принуди асоциациите да удължат забраната за турнири. 

„Поради продължаващите несигурности около пандемията COVID-19, със съжаление съобщаваме за решението си да удължим преустановяването на Тура“, заяви Андреа Гауденци, председател на ATP. „Точно като феновете на тениса, играчите и домакините на турнири по целия свят, споделяме и разочарованието, че тенисът продължава да страда от тази пандемия. Продължаваме да оценяваме всички наши възможности в стремежа си да възобновим турнирите веднага, след като това е безопасно, включително възможността за отлагане на турнири за по-късно през сезона. Както винаги, здравето и благополучието на тенис общността и широката общественост остава наш основен приоритет във всяко решение, което вземаме."

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още