БФХГ проведе двудневен лагер за медалистките от държавните първенства

dsport.bg

По идея на президента на БФХГ Илиана Раева в последните два дни се проведе двудневен лагер за медалистките в многобоя и на финалите индивидуално от държавните първенства през 2020 и 2021 година, които не са членове на националния отбор.

Лагерът беше организиран от Треньорската комисия към БФХГ. Идеята беше бъдещите млади таланти да се докоснат до работата в националните отбори. Заради противоепидемичните мерки лагерът се проведе онлайн. Бяха поканени 95 медалисти от всички възрасти и категории, като 58 от тях се включиха.

Първият ден започна с мотивираща лекция на Илиана Раева, която разказа на децата за пътя до върха и как да следват целите си безпрекословно, въпреки трудностите, които срещат.

След това Мария Петрова сподели своя опит свързан с артистичността в композициите.

Лекция за предстартовите състояние и как да се справим с тях, изнесе проф. Татяна Янчева, психолог на НО. Тя даде примери за техники за концентрация и контролиране на стреса преди състезание.

Освен лекциите имаше и практически занимания. Бранимира Маркова и Валентина Иванова дадоха възможност на участниците да надникнат в кухнята на националния отбор индивидуално жени. Децата успяха да добият представа, как протича част от тяхната тренировка.

Вторият ден на лагера стартира с балетен клас на национален отбор ансамбъл жени пред строгия поглед на техния педагог Елица Луканова.

След нея заедно с Михаела Маевска, момичетата от новия ансамбъл демонстрираха комплекса си за загрявка. Лекция за храненето проведе д-р Добрев, лекар на НО.

Две вдъхновяващи срещи в деня децата имаха с Катрин Тасева, Невяна Владинова и олимпийските шампионки от ансамбъл жени.

И в двата дни всички участници в лагера имаха възможност да демонстрират елемент, част или цяло съчетание онлайн. Демонстрацията се проведе на групи и пред погледа на треньорите от национален отбор индивидуално жени - Бранимира Маркова, Марияна Памукова, Силвия Стойнева и Валентина Иванова.

В лагера се включиха гимнастички от Берое, Велбъжд, Грация, Левски, Левски Илиана, Левски Триадица, Локомотив, Нюанс-НСА Олимпия 74, Славия, София Спорт, ТЕА Денс, Тракия.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още