БФХГ проведе треньорски семинар за високо спортно майсторство

dsport.bg

БФХГ проведе треньорския семинар за високо спортно майсторство. В два поредни дни общо около 70 треньори от страната и чужбина имаха възможност да получат съвети от главния мениджър на национален отбор жени Бранимира Маркова, както и от личния треньор на Боряна Калейн - Марияна Памукова.

В семинара участие взеха и олимпийските шампиони от ансамбъл жени Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Стефани Кирякова. Те разказаха за пътя си към олимпийския връх, за трудностите, за емоциите, за веселите преживявания, както и отговориха на всички зададени въпроси.

Много интересна лекция поднесе бащата на Стефани Кирякова - Радослав. Той сподели своя опит в общуването родител/треньор - дете/състезател. Показа силните и слаби страни на комуникацията, това което всеки е очаквал да чуе или е можел да спести, емоцията да си родител на елитен състезател и куп други междуличностни отношения.

В семинара участва и адвокат Кремена Георгиева, член на УС на БФХГ. Тя обърна внимание на действащите правилници - дисциплинарен, антидопингов и трансферен. Отговори на редица въпроси и даде изключително ценни за треньорите по клубовете съвети.

През втория ден в семинара бяха презентирани технически въпроси, свързани с новия правилник, регламент за ДСК, Анекс за ДМВ и ДМВ до 10г, както и платформата за регистрация на БФХГ.

Ясена Стойнева, член на Треньорската комисия при БФХГ, празентира всички особености на новия правилник в раздел ансамбли, показа нагледни примери и обясни всички новости.

Председателят на Треньорската комисия Мария Кънчева завърши лекционния ден с подробна информация и обяснение по ДСК, регламента за участие в него и анекса с изискванията за "малките възрасти". В края показа важна информация за работата с платформата на БХФГ с цел подобряване и оптимизиране на работата на всички колеги.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още