БФС да преосмисли решението си, Отборът е на България!

Илиан и България имат нужда от нас!

Добри Атанасов Добри Атанасов

Да изместиш и "заключиш" мача на България е ход, който сигурно би намерил място в поредицата "Теория на глупостта". Едно безсмислено Отлагане на народното недоволство до следващия мач, но и той ще дойде, дори и след година. Пак ще дойде. И тогава какво? Пак катинар ли? Или неутрален терен? И каква е целта? Обричаш на нов провал отбора на България под ключ, за да се покриеш от народната "любов". Това решение само озлобява и поражда допълнителна порция гняв, който може да премине и в агресия. А последното не бива да се случва. БФС, премислете и отсъдете достойно! Отключете стадиона, който и да е той. Трибуните са за хората, а не за въздуха.

Сега към нас - феновете. Този отбор е нашият.Хубав, лош...той си е нашият. Не е на БФС, а е на България. Убеден съм, че на стадиона никой няма да вика нито срещу отбора, нито срещу треньора. И все пак, лошото е, че протестът ще им се отрази, защото ще станат преки свидетели. А това влияе, всички знаем, че влияе. Бяга концентрацията и се допускат грешки. Грешки, които се наказват от противника. Дали протестите и недоволството ще са на стадиона, или край него, ефектът ще е един и същ. Големият губещ няма да бъде този, към който ще е насочен, още повече, че е много вероятно някои от знаковите лица дори да не са в ложата. Ще го отнесе отново Нашият тим, който няма вина за батака в родния ни футбол. И после в медиите и социалните мрежи заглавията пак с един общ знаменател: "Националите копаят дъното на дъното".

Че ще има ярък израз на недоволство срещу БФС по време на мач, е ясно. Търпението на мнозина вече е на изчерпване. Нека протестите бъдат достатъчно "красноречиви", но да не ескалират до момент, в който УЕФА да ни накаже с празен стадион за мач(ове) или с лишаване от домакинство за следващия цикъл. Защото тогава още в зародиш ще се обезсмислят, както крехките ни надежди да започнем да отлепяме от дъното, така и целият труд на Илиан Илиев и щаба му през цялата година.

Има достатъчно начини светът да чуе вика на недоволството, вика за новото начало, за промяна, за реформа. Но нека това не рефлектира върху Нашия отбор и Нашия треньор като евентуални бъдещи санкции. Те нямат вина. Илиан Илиев може да даде основа за промяната, но и той и момчетата ще бъдат силни, ако ние сме с тях. Плътно.

А как да бъдем с тях, след като БФС не дава? Господа футболни управници, този отбор не е вашият. Той е на всички. На цяла България е! На тези, които вече са на достолепна възраст, на тези, които вече не са между нас, както и на тези, които ще дойдат след нас. Премислете и постъпете достойно, като българи заради България. Не забравяйте, че някои от вас станаха големи футболисти точно, защото имаха безрезервната подкрепа на тези, които сега оставяте навън.

От страх, управниците в Бояна сами си забиват пирон в ковчега

Стилиян Петров към ръководството на БФС: Примерно, времето ви изтече

Унгарски ултраси: Пожелаваме на българските фенове успех в борбата срещу тяхното страхливо, антифенско сдружение

Коловати запита БФС и Михайлов: Ще може ли да гледаме мача с Унгария по телевизията?

От БФС поискали УЕФА да премести мача с Унгария

По препоръка на УЕФА: Националите бягат в Пловдив, мачът с Унгария ще е без публика

УЕФА потвърди версията на БФС за България - Унгария

Феновете не се отказват, готвят протест и в Пловдив

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ