БФС дава 100 000 лв. за тестване на играчи и треньори

| БГ футбол

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев обяви, че централата ще поеме разходите по тестовете на футболистите и треньорите за коронавирус преди подновяване на тренировките. Сумата, която ще бъде заделена от бюджета, е в размер на 100 хиляди лева.

Решението да бъдат платени тестовете на играчи и треньори е взето още април месец, но днес е утвърдена сумата, която БФС ще даде. На 21-ви май ще се проведе заседание на Изпълкома, след което се очаква да има окончателно решение за това по какъв начин ще бъде довършен сезонът. Тогава ще се коментират и лицензионните проблеми на отбори от efbet Лига и от Втора Лига, като ще се разгледа и първият доклад на мениджъра по лицензирането.

По-рано днес се проведе среща на Работната група, която включва представители на БФС, ПФЛ, АФЛ, фирмата-притежател на ТВ правата. На нея беше изведено предложение първенството да се рестартира на 5 юни с двубоите от 25 кръг на редовния сезон. След изиграването на 26 кръг от редовния сезон, плейофната фаза на ППЛ ще се проведе във вариант от 5, вместо от 10 кръга. След приключване на 31 кръга ще се проведат баражите за европейска квота, както и за участие в ППЛ през следващия сезон, като планът е сезон 2019/2020 г. да завърши на 11 юли.

Първа лига се завръща на 5 юни, ще се играят 5 от 10 плейофа

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още