БФС е в постоянна комуникация с три министерства – на младежта и спорта, на образованието и науката и на труда и социалната политика за реализацията на проекти, свързани с развитието на детско-юношеския футбол. Това сподели членът на Изпълнителния комитет на футболната централа професор Николай Изов след провелото се днес заседание.

„Проектна дейност, която е насочена за развитие на детско-юношеския футбол. Целеви проекти за развитие на ученическия футбол. За една минута не мога да ви разкажа всички неща. Георги Иванов ще даде интервю. След малко ще излезе и ще говори с медиите“, сподели Изов относно предмета на свикания Изпълком.

„Министерството на младежта и спорта, както министерството на образованието и науката и министерството на труда и социалната политика са положително настроени за бъдеща работа с Българския футболен съюз. Аз съм оптимист. Има и действащо служебно правителство. Смятам, че то ще вземе правилните решения. С тези министерства правим ежеседмични разговори“, продължи той.

„Тези проекти се надявам да минат, да са насочени към финансово подпомагане. Има и проекти, в които се надявам да участват футболните клубове. Надявам се Изпълнителния комитет да взимат правилните решения“.

„Аз смятам, че господин Иванов и целият Изпълнителен комитет прави всичко възможно, за да вдигнем нивото на българския футбол и се надявам искрено да стане факт. За какво сме тук? Не сме платени. Отказахме и хонорарите, които предишното ръководство получаваха. ИК е изцяло отдаден на футбола и спорта. Аз от 16 години съм в ръководството на спорта. Четири години като декан на един от факултетите“, каза още проф. Изов относно мотивацията си да бъде член на Изпълкома на БФС.

Фурнаджиев с коментар за технологията на голлинията в България (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS