БФС харчи най-много за национали и персонал, печели от УЕФА и ФИФА

Лора Николаева Лора Николаева

Българският футболен съюз прие бюджета на централата до 2026-а година. Бюджетите за всяка отделна година бяха гласувани, като всички бяха приети с голямо мнозинство. На Конгреса присъстваха представители на 445 клуба.

Сред най-големите приходи на централата през следващите години са заложени „неоперативните приходи“ от УЕФА и ФИФА.

За 2022 приходите от УЕФА трябва да са 12 127 милиона, а за следващите години до 2026-а съответно 11 051 млн., 11 833 млн., 11 442 млн. И 11 442 млн.

Тези от ФИФА, заложени в бюджета, са както следва – 2 635 млн. За 2022 и по 2 800 милиона за всяка следващата година.

Сред разходите, логично най-много пари са заложени за националните отбори – общо 4 милиона и 430 хиляди, като близо 2 милиона и половина отиват за мъжкия тим през 2022-а година. За тази година в бюджета е заложен милион и 914 хиляди за развитие на футбола – до 2026-а тези разходи трябва да достигнат близо 2 милиона и половина. Два милиона и половина са разходите за 2022-а за управление, а тези за персонал 3 милиона и 900 хиляди.

"Бюджетът е стабилен. В бюджета в графата държава и общини пише – 0. БФС е финансово стабилен без подкрепата на държавата. Бюджетът е за четири години. Гласуван е от всички. 19 милиона на година е. Всички прояви на БФС са обезпечени. Правим всичко в условия на криза, в условия на пандемия. Като президент на федерация съм абсолютно доволен от мен и от колегите, които помагат, както и от спонсорите", каза Борислав Михайлов след Конгреса. 

Михайлов: Протестите срещу мен са платени, Конгресът легитимира мен и ръководството (ВИДЕО)

БФС прие бюджета до 2026-а година, върнаха 9 от изключените клубове

Борислав Михайлов представи новата стратегия за развитие на българския футбол

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още