БФС: Няма да има "златен дъжд" от УЕФА

| БГ футбол

Няма да има "златен дъжд" от УЕФА за Българския футболен съюз. Това публикува на официалната си страница ръководството на родната централа. Както е известно напоследък се появиха информации, че БФС ще прибере 4,3 милиона евро от УЕФА заради пандемията от коронавирус. 

Шефовете на родния футбол обаче са категорични, че подобни твърдения не отговарят на истината, като подчертаха, че парите идват у нас по различни програми и то за период от 2 години.

Ето и цялото съобщение на БФС без редакторска намеса:

"В пояснение на появилите се твърдения в българските медии, че „БФС ще получи помощ от над 4 млн. евро“, „Българският футболен съюз ще получи помощ от 4,3 милиона евро от УЕФА заради кризата с коронавируса“ и прочие подобни заглавия, ръководството на БФС предоставя следната информация, която се надява да задоволи възникналото любопитство:

Сумата от 4,3 млн.евро е за период от две години – 2020 и 2021 г., като в нея се включват:

- Годишна субсидия от 1,4 млн. евро за поддържане участието на всички национални отбори в международните турнири;
- 1,5 млн. евро (за двете години) от програмата „Хеттрик“, с целево разходване, на проектен принцип, за преодоляване на последиците от пандемията от COVID-19. Проектите ще се одобряват от администрацията или от съответните комисии на УЕФА.
Не се предоставят средства за заплати, осигуровки и други консумативни разходи.

Всички проекти, за които са използвани средства, предоставени от международни асоциации, се отчитат пред тях и преминават през одит от международни одиторски компании. 

В заключение – „златен дъжд“ над БФС няма. Има ежедневна работа за постигането на по-високо ниво на българския футбол", се казва в изявлението на БФС.
 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още