БФС отложи решението за инцидента между Соу и Хасани

dsport.bg

Дисциплинарната комисия към БФС отложи вземането на решение по повод инцидентите между футболиста на ЦСКА Али Соу и Илиас Хасани от Арда Кърджали.

В мача между двата отбора за Купата на България двамата се сдърпаха като Соу бе изгонен с директен червен картон, а Хасани с втори жълт. За тези наказания двамата получават по един мач наказание и парична глоба.

С по-голям интерес обаче се чакаше решението на Дисципа за случилото се в тунела на стадиона в Кърджали, където имаше допълнително спречкване между двамата. Заради това комисията ще очаква на следващото заседание, на 10 декември от 16 часа, двамата футболисти, главният съдия и четвъртият рефер да дадат своето мнение за случилото се.

Иначе наказания от по 300 лева за използване на факли получават от Левски и Славия.

Ето и всички решения на Дисципа:

С предупреждения –

 31 състезатели

Със спиране от състезателни права

ССП

лв.

Иван Стоилов Минчев

ПФК „Берое” Стара Загора

1

250

Хали Ияне Тиам

ПФК „Левски“ София

1

250

Нуно Мигел Перейра Рейш

ПФК „Левски“ София

1

1000

Васил Костадинов Панайотов

ПФК “Черно море“ Варна

1

250

Цветомир Божидаров Панов

ПФК “Черно море“ Варна

1

250

Илиас Хасани

ФК „Арда“ Кърджали

1

350

Тиаго Фелипе Родригез

ПФК „ЦСКА-София“ София

1

250

Али Соу

ПФК „ЦСКА-София“ София

1

300

Купа България

1/16 финали

С предупреждения –

1  служебно лице

ПО ДОКЛАД

За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. А от ДП /2019/2020/ – ДК наказва  ПФК "Славия" гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.

За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. А от ДП /2019/2020/ – ДК наказва  ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.

ДК отлага за разглеждане инцидентите от срещата ФК „Арда“ гр. Кърджали – ПФК „ЦСКА-София“ гр. София за следващо заседание, което ще се проведе на 10.12.2019 г. от 16:00 часа, като призовава гл.съдия, резервния съдия на срещата, както и Илиас Хасани – състезател на ФК „Арда“ гр. Кърджали и Али Соу състезател на ПФК „ЦСКА-София“ гр. София.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още