БФС получава 500 хил. долара от ФИФА заради коронавируса

Българският футболен съюз ще получи 500 хиляди долара от ФИФА под формата на дарение заради пандемията от коронавирус. Това съобщи официалният сайт на централата. Според информацията ФИФА ще отпусне 150 милиона долара за всичките си 211 страни-членки, като по този начин се опитва да намали финансовите им загуби причинени от болестта. 

Спортни знаменитости събраха над 270 хиляди долара от FIFA 20 в борбата с COVID-19

Президентът на ФИФА Джани Инфантино пък обяви, че това е само първата стъпка, която централта предприема, за да подпомогне своите членове.

"Пандемията изправи цялата футболната общественост пред безпрецедентни предизвикателства. Като водещ орган дълг на ФИФА е да помогне на тези, които имат най-належаща нужда. Това започва, като веднага подпомогнем финансово нашите страни-членки, много от които понасят сериозни загуби. Това е първата стъпка от дългосрочен финансов план за облекчаване на асоциациите, който разработваме заедно с футболното общество по света", обясни Инфантино.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още