БФС стартира мащабна програма за детски футбол

dsport.bg

Тази пролет Българският футболен съюз ще продължи традицията да организира мащабни детски турнири с цел популяризиране на футбола сред подрастващите и осигуряване на условия за хиляди български деца да приктикуват любимата игра. Между 3 април и 25 май 2020 г. отбори от почти всички области на страната ще се включат в инициативата, средствата за която са осигурени изцяло от бюджета на централата, съобщиха от БФС.

Програмата ще обхване над 300 отбора от 4 зонални и 24 областни съвета на БФС. В турнирите ще вземат участие деца, родени през 2007 година, като във всяка надпревара по места ще се включат между 8 и 10 тима.

Право на участие имат клубовете, които не са част от професионалния футбол в България (Първа и Втора професионална лига). Общият брой турнири ще бъде 30, като в Зонален съвет-София и в Зонален съвет-Пловдив ще се проведат по две състезания.
Българският футболен съюз се ангажира с пълното логистично обезпечаване на програмата. За провеждането на всеки турнир ще бъдат подсигурени терени и съдии, а всяко дете ще получи напълно безплатно състезателен екип. На отборите ще бъдат осигурени и специални футболни топки.

Осъществяването на новия проект за развитие на детския футбол бе гласувано и прието на последното заседание на Изпълнителния комитет на футболната централа, проведено на 25 февруари 2020 година.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още