БФС взе участие в Информационния ден „Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности“

dsport.bg

Българския футболен съюз бе сред участниците в първия по рода си Информационен ден „Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности“. Събитието, провело се днес в София Тех Парк, бе организирано от министъра на младежта и спорта Весела Лечева и министъра на иновациите и растежа Александър Пулев, а лично президентът на Република България Румен Радев приветства присъстващите федерации и клубове. Във форума взеха участие още министрите на електронното управление Георги Тодоров, на образованието и науката проф. Сашо Пенов и на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков.

Българският футболен съюз бе представен от зам. изпълнителния директор Христо Запрянов, техническия директор Георги Иванов, мениджъра „Стратегическо управление“ Андрей Петров и маркетинг директора Пламен Петров, а сред участниците бе и президентът на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов.

На събитието бяха представени ресурсите, с които министерствата и структурите към тях могат да подпомогнат развитието на масовия и професионалния спорт, като бе дадена възможност представителите на заинтересованите страни да осъществят контакти с експерти и да споделят опит в подкрепа на проекти със спортна насоченост.

В началото на февруари Българският футболен съюз инициира революционен проект с участието на федерациите по волейбол и баскетбол за разработване и интегриране на цялостна стратегия за дигитално развитие на българския спорт. Идеята бе подкрепена от 5 министерства, в т.ч. ММС и МИР. В края на март бе проведена работна среща на високо ниво, на която бяха обсъдени необходимите стъпки за внедряване на научните нововъведения в професионалния и масовия спорт. Днешният форум е продължение на съвместните усилия на трите най-масови отборни спорта за ангажиране на държавните и бизнес структури в подкрепа на спортните федерации и клубове.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ