БФС заплаши Левски и Ботев Вр със служебни загуби заради дългове към Славия

dsport.bg

Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз отправи предупреждения към Левски и Ботев Враца, които са заплашени от служебни загуби (чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/), ако не платят дължимите към Славия суми във връзка с нанесените щети по стадиона на „белите“.

Правилникът на БФС в тези случаи гласи следното:

Чл. 38

(9) Когато дължимите суми не са платени в срок, се прилага следната процедура:

а) заинтересованият ФК внася жалба до ДК с необходимия доказателствен материал;

б) ДК разглежда жалбата и може да даде срок за изплащане на дължимата сума, но не по дълъг от 7 (седем) дни от датата на уведомлението;

в) ако в срока по б. „б” дължимите суми не са изплатени, ДК налага наказание на ФК-длъжник присъждане на служебна загуба за всяка среща за периода до пълното изплащане на сумите.

Ето какво гласи решението на ДК към БФС:

„По жалба на ПФК „Славия“ гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на ПФК „Левски“ гр. София на стадион „Славия“, ДК на основание чл.38, ал.9, б. Б от ДП /2023/2024/ ДК при БФС дава срок от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК „Левски“ да уреди финансовите взаимоотношения с ПФК „Славия“ в противен случай ще бъде предприето предвиденото в чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/.

По жалба на ПФК „Славия“ гр. София за неизплащане на дължими суми по решения на ДК за нанесени щети от привърженици на ПФК „Ботев“ гр. Враца на стадион „Славия“, ДК на основание чл.38, ал.9, б. Б от ДП /2023/2024/ДК при БФС дава срок от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК „Ботев“ да уреди финансовите си взаимоотношения с ПФК „Славия“ в противен случай ще бъде предприето предвиденото в чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/“.

БФС пусна програмата за още два кръга от шампионата

Коментарно студио след загубата на ЦСКА от Черно море и победата на Левски срещу Арда (ВИДЕО)

Каранга и Цунами ''изгоряха'' за по 1 мач, голмайсторът на Локо Сф отнесе 2 мача наказание

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още