БФС защити Ивайло Стоянов и коментира обидите на Венци Стефанов по негов адрес

dsport.bg

Съдийската комисия на Българския футболен съюз излезе със становище по повод нападките към съдията на мача Локомотив Пловдив - ЦСКА Ивайло Стоянов. Реферът стана обект на много критики от страна на боса на Славия Венцислав Стефанов, треньорът на Локомотив Бруно Акрапович и спортния директор на "смърфовете" Георги Иванов - Гонзо. 

От БФС са категорични, че Стоянов е взел правилно решение относно наказателния удар, който отсъди за "червените" и смятат, че той е действал съобразно правилата на играта.

Венци Стефанов: Ивайло Стоянов и шефът на съдиите да се махат!

Ето позицията на СК при БФС:

"Във връзка с изявлението на г-н Венцеслав Стефанов, че „помияр“ е класирал ЦСКА за Лига Европа, СК при БФС изразява следното становище:

СК при БФС осъществява своята дейност при стриктно спазване на нормативните документи на БФС, етиката и морала. 

На свое заседание на 11.07.2020 г. бе разгледана конкретната среща „Локомотив“ (Пловдив) – „ЦСКА – София“, както и ситуацията с отсъдения наказателен удар. Подробния анализ на ситуацията дава основание единодушно да се приеме, че наказателния удар е отсъден съобразно правилата на играта. Съдийската бригада е оценена коректно съобразно правилника на футболното съдийство и методиката на УЕФА. В тази връзка СК при БФС, счита отправените обвинения за допуснати грешки и преднамереност в дейността на СК при БФС за неоснователни и безпочвени.

СК при БФС призовава всички участници в първенството да спазват правилата на феърплея и да се осигурят нормални условия за протичане и приключване на първенството.

Абсолютно неприемливи са отправянето на квалификации и обиди към длъжностни лица на футболните срещи в първенствата и турнирите под егидата на БФС, както и отправянето на внушения и опит за въздействие върху тях".

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук