Бисер Михайлов празнува рожден ден

| Левски, БГ футбол

Днес легендарният вратар на Левски и националния отбор на България Бисер Михайлов навършва 77 години. За „сините“ играе от 1961 до 1975г. Има 226 мача в "А" група, 43 мача за купата на страната, 67 международни и над 50 други срещи. Четирикратен шампион на България (1965, 1968, 1970 и 1974) и трикратен носител на Купата на Съветската армия (1967, 1970 и 1971). Има 5 мача за "А" националния отбор (1967-1973) и 2 мача за "Б" националния отбор.

За Левски има 16 мача в евротурнирите (4 за КЕШ, 8 за КНК и 4 за купата на УЕФА). Вратар с отличен рефлекс и самоотвержена игра.  
Бисер е един от първите вратари, които изпълняват дузпи. Силата му обаче е предимно в ловенето на дузпите. Особено запомнящи се са 2 мача за купата на България, в които Левски отстранява ЦСКА след изпълнения на 11-метрови наказателни удари.И двата пъти главният виновник е Бисер Михайлов, който отразява удари на "червените".При единия дори лови топката след шут на славния полузащитник на "армейците" Аспарух Никодимов, който рядко бърка от бялата точки, припомня официалният сайт на "сините".

ПФК „Левски“ пожелава на Бисер Михайлов крепко здраве, дълголетие и много бъдещи щастливи мигове с любимия отбор. Dsport се присъединява към пожеланията!

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още