Бивш нападател на ЦСКА осъди клуба пред ФИФА

| ЦСКА, БГ футбол

Бившият нападател на ЦСКА Гуидо ди Вани е спечелил делото, което води срещу клуба пред ФИФА. Той е осъдил "червените" за 21 200 евро плюс 5% лихва от 2 септември 2015 г. насам, а клубът ще трябва да плати и глоба в размер на 2000 швейцарски франка.

Българският клуб има 30-дневен срок, в който да плати дължимото и наложената глоба. Ако това не бъде сторено, ФИФА нарежда на БФС автоматично да наложи забрана за регистрация на нови играчи, докато червените не се издължат. От ДК на ФИФА уведомяват, че при отказ на БФС да приложи санкцията, то България ще бъде извадена от турнирите под егидата на ФИФА.

Решението може да се обжалва от ЦСКА пред КАС.

Това е второ загубено от ЦСКА дело във ФИФА през тази година. Защитникът Сивард Спрокел осъди „червените“, но за много по-сериозната сума от 167 000 евро плюс лихвите от 2015 г. насам. Тогава ЦСКА бе глобен от ФИФА с 15 000 швейцарски франка.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още