Ботев Пловдив ще трябва да изплати 287 911 евро на уволнения преди година и половина наставник на тима – Желко Копич, след като от „жълто-черния“ клуб загубиха обжалването в арбитражния спортен съд в Лозана, което бе гледано в понеделник, съобщи „Марица“.

Накратко историята на казуса изглежда така:

На 1 август 2022 година Желко Копич подписва договор за 2 години с Ботев Пловдив с месечно възнаграждение от 20 хиляди евро за първата година и 18 333 евро за втората. Въпреки договора, Копич е уволнен на 7 декември 2022 година с формулировка съгласно българския Кодекс на труда – „липса на квалификация и ефективност на робата“.

През януари 2023г. Ботев Пловдив плаща компенсация на Копич в размер на малко над 72 000 лева. През февруари същата година бившият треньор на „канарчетата“ внася искане във футболния трибунал на ФИФА за изплащането на дължимите до юни 2024 година заплати.

На 11 април трибуналът отсъжда в полза на Копич. От Ботев Пловдив обжалваха пред Арбитражния спортен съд искането, но в понеделник жалбата без оставена без последствие и им бяха начислени 4000 швейцарски франка, които са платими на Копич за разходите му делото.

Керкез: Загубихме заслужено от по-добър отбор

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS