Бивша баскет националка и настоящ преподавател за часовете по физическо при извънредното положение

Бившата родна националка по баскетбол Светла Жечева-Тупанкова е класен ръководител и преподавател по физическо възпитание и спорт във варненското VII СУ "Найден Геров". В интервю за Дарик радио и dsport тя разказа как протича един неин час в условията на извънредното положение у нас.

 „Всички учители преминахме двудневно обучение и успяхме да влезем в час още от предния понеделник. Почти всеки беше направил виртуална класна стая. Специално в моя час подготвям упражнения за развиване на общо физически качества. Пускаме видеоклипове в социалната мрежа, най-различни учебни игри, в зависимост от това, дали става въпрос за баскетбол, волейбол. За по-малките също сме подготвили различни упражнения. Често обменяме информация по темата с колегите. Налага се много по-често да стоим пред компютър, за да можем да поднесем нещата по най-добрия начин. Такова нещо се случва за първи път, както за нас, така и за децата. Имаме обратна връзка с тях, за това, че стриктно изпълняват зададените им упражнения”, разказа Светла Тупанкова. Тя сподели също в интервюто дали 40 минути в рамките на един учебен час са достатъчни за загрявка, основна и заключителна част, тогава когато говорим за нормален учебен процес.

Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл. 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още