Бившата тенисистка Йелена Докич почти е стигнала до самоубийство през месец април, обяви австралийката в социалните мрежи. Тя се оттегли от корта през 2014 и в последните години работи като коментатор в местните телевизии.

"Имах непрестанно чувство на болка и тъга. Въртях се в порочен кръг и резултатът от това е, че на 28-и април почти скочих от 26-ия етаж. Просто исках болката и страданието да спрат. Едва се оттеглих от ръба на балкона и дори не знам как съм успяла да го направя", пише тя в Instagram.

Докич винаги е била открита за проблемите си с психическото здраве и разказва за тях с подробности в книгата си от 2017-а. Родената в Югославия тенисистка разкрива, че години наред е била подлaгана на физически и емоционален тормоз от баща й. Тя добавя, че последните шест месеца са били много трудни, но е потърсила професионална помощ и това е спасило живота й.

"Криех се в тоалетните на работа и бършех сълзи, които никой не виждаше. У дома плачех нонстоп, затворена между четири стени. Беше просто непоносимо. Пиша това, защото не съм единствената, която страда. Просто знайте, че не сте сами. Болката ще отмине, ще намерите покой. Просто се дръжте", продължава бившата номер 4 в света.

Психическото здраве стана една от основните теми в професионалния тенис след проблемите на Докич и Наоми Осака. Номер 2 в мъжката ранглиста Александър Зверев също говори открито за менталните си проблеми на последния "Ролан Гарос".

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS