Бивш футболист, играл във Висшата лига, се посвети на кулинарията. 35-годишният Марк Пю игра като крило за Борнемут и Куинс Парк Рейнджърс. Той разказа как онлайн курс за здравословно хранене го е запалил да започне нова кариера в кухнята.
Бонусите са важни! 200 лв. Спорт и 1500 лв. Казино
Пю има над 85 хиляди последователи в Instagram, където качва снимки на ястията си. Бившият футболист говори пред The Sun относно новото си поприще.
„Преди десет години бях ужасен готвач. Иска ми се да се бях научил повече като малък. Като 21-годишен ядох пица преди мачовете. Печелихме, така че мислехме, че е добре. Преди онлайн курса, не предполагах колко е важно здравословното хранене. Сега го приемам сериозна както за мен, така и за семейството ми“, споделя Марк.
„Като професионалист много ми помогна с възстановяването. По време на локдауна, когато имахме цялото време на света, какво по-добро от това да се научиш да готвиш. Подобряваш се кондиционно (когато се храниш здравословно).
Марк Пю решава да се включи в онлайн курса, за да помогне на съпругата си в напреднала бременност с готвенето. Така се вдъхновява да яде по-здравословна храна и да избягва на всяка цена пицата.
„Сега се чувствам по-добре, отколкото на 21. Тогава правих грешки преди мачовете. Чувствах се летаргичен заради това, което ядох. Когато играх в Бъри преди мач от ФА Къп се чувствах ужасно. Вкарах, но не се чувствах добре. Преди мача ядох паста и се подух. Сега никога не правя това“.
„До ден днешен моето меню преди мач е сьомга, зеленчуци и сладки картофи. Храня се около три часа преди началото“.
Instagram страницата на Марк Пю не е насочена само към професионалните спортисти, но и към всички, които желаят да се хранят здравословно.
„Целта ми е да покажа на хората, че не е нужно да ядат като зайци, за да се чувстват здрави. Рафинираните въглехидрати вдигат захарта, така че не използвам много от тях. Добрите въглехидрати като киноа, сладки картофи, кафяв ориз и зеленчуци са много по-полезни. Обичам сладко, но използвам предимно естествени подсладители като фурми и мед. Не обичам да наричам храненето ми диета, но размерите на порциите са важни. Харесва ми да има много цвят в чинията. И е добре да поддържате метаболизма в незнание, така че понякога пропускам закуската и вместо това хапвам повече брънч“, разказва още Марк Пю, който за последно игра за Шрусбъри. Определено най-значим е периодът му в Борнемут, където се състезава в продължение на дълги години.
Лопетеги в режим пицар: По-добър готвач съм, отколкото треньор (ВИДЕО)
Екстравагантна учителка по английски кара футболните съпруги да ревнуват (СНИМКИ)
Испански полицаи пребиха фен на Фенербахче (ВИДЕО)
Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!
Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS