Младият български специалист Александър Гицов е новият старши треньор на австрийския Санкт Пьолтен.

За Гицов това беше първи опит изобщо в българския футбол. 36-годишният софиянец беше помощник-треньор на Нестор Ел Маестро в ЦСКА, но целият щаб беше освободен след поражението от Пирин Благоевград в София с 1:2 на 12-и април. Гицов, който никога не е имал друга кариера на футболист или на треньор у нас, се връща в Австрия, където живее и където работеше и преди периода на "Българска армия".

Санкт Пьолтен е традиционен австрийски клуб с много сезони в елита на страната, а също така и в европейските клубни турнири. През последния сезон те останаха на 9-о място във втората дивизия на страната, но сега целите са доста по-високи.

От клуба обявиха, че тренировките ще започнат следващия понеделник, а Гицов познава много добре австрийската Втора лига или както се нарича - АДМИРАЛ 2-ра лига. Той е работил в Хорн или Флоридосдорфер АК като треньор или помощник-треньор.

"Много съм благодарен за тази възможност да бъда тук. Клубът има много потенциал и традиции. Надявам се, че ще имаме успешно съвместно време заедно и ще можем да подарим на феновете много красиви моменти”, заяви новият старши треньор на Санкт Пьолтен Александър Гицов.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS