БК Черно море Тича с предложение към президента на БФБ Георги Глушков

Светът е поразен от вируса COVID-19. Не можем да очакваме България да остане недокосната, съобщава официалният сайт на БК Черно море Тича. 

С оглед на това, че FIBA забрани провеждането на всички състезания към този момент, както и преустановяването на Евролига, баскетболен клуб Черно море Тича изпрати следното предложение към Георги Глушков, президент на БФБ :

„Г-н Глушков, 

Поради ежедневното усложнение на ситуацията с вируса COVID-19, БК „Черно море Тича“ предлага :
– Всички клубове в НБЛ да запазят класирането си след 18 кръг. 
– Да се изиграят плейофи, в които да участват първите четири отбора в класирането, за да може да бъде излъчен шампион за сезон 2019-2020
– Плейофите да бъдат в следния формат : полуфинали – до 2 победи, финал – до 3 победи. Изиграването на плейофите да стане в подходящ момент, с оглед ситуацията в световен мащаб. 
– Класирането на останалите отбори да бъде спрямо класирането им след второто завъртане. 
– Да няма изпадащи отбори от НБЛ през сезон 2019-2020.
Молим всички представители на клубове от НБЛ да приемат нашето предложение, защото здравето на състезателите и хората в отборите е най-важно!

12.03.2020 Саша Топчов
Варна Изп.директор на БК „Черно море Тича“

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още