БК Черно море Тича с предложение към президента на БФБ Георги Глушков

Добри Атанасов Добри Атанасов

Светът е поразен от вируса COVID-19. Не можем да очакваме България да остане недокосната, съобщава официалният сайт на БК Черно море Тича. 

С оглед на това, че FIBA забрани провеждането на всички състезания към този момент, както и преустановяването на Евролига, баскетболен клуб Черно море Тича изпрати следното предложение към Георги Глушков, президент на БФБ :

„Г-н Глушков, 

Поради ежедневното усложнение на ситуацията с вируса COVID-19, БК „Черно море Тича“ предлага :
– Всички клубове в НБЛ да запазят класирането си след 18 кръг. 
– Да се изиграят плейофи, в които да участват първите четири отбора в класирането, за да може да бъде излъчен шампион за сезон 2019-2020
– Плейофите да бъдат в следния формат : полуфинали – до 2 победи, финал – до 3 победи. Изиграването на плейофите да стане в подходящ момент, с оглед ситуацията в световен мащаб. 
– Класирането на останалите отбори да бъде спрямо класирането им след второто завъртане. 
– Да няма изпадащи отбори от НБЛ през сезон 2019-2020.
Молим всички представители на клубове от НБЛ да приемат нашето предложение, защото здравето на състезателите и хората в отборите е най-важно!

12.03.2020 Саша Топчов
Варна Изп.директор на БК „Черно море Тича“

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ