Треньорът на БК Черно море Тича U14 Денислав Коцев изрази увереност в интервю за Дарик радио, че загубеният финал вчера за купата на БФБ срещу ЦСКА ще бъде като трамплин за едно бъдещо по-добро представяне. Варненци отстъпиха в зала Бойчо Брънзов в Бургас с 54:64. Той сподели, че очаква битка за титлата и на предстоящите финали от държавното първенство, които ще се проведат във Варна.

"Специално за този мач ние се старахме много, но явно не бяхме добре подготвени в психологически план. Не можаха момчетата да покажат своите възможности. Негативно влияние оказа големият брой последователни победи. Този мач срещу ЦСКА на финала ще ни бъде като трамплин да вървим нагоре за в бъдеще. Смятам, че във Варна на републиканското първенство, което стартира на 1 юли, ние трябва отново да играем финал", каза треньорът.

Запитан дали в тази крехка възраст разполага с високи центрове, той отвърна:
"Имаме две високи момчета-Светослав Славов, 204 см, както и Александър Иванов, който е около 190 см. Очаквам на тази позиция 4-5 да се развиват.Имаме и силни гардове като един Мартин Попов, който е национален състезател...Надявам се да се отпуснат момчетата, защото това, което видях в Бургас в последния мач, беше едно напрежение. Надявам се сега да покажем истинските си възможности", коментира Денислав Коцев.


Чуйте цялото интервю в приложения звуков файл.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS