Близо 40 души взеха участие в традиционното събитие „С ръкавици срещу агресията”

dsport.bg

Близо 40 души от 9 затвора от страната взеха участие в деветия турнир по бокс между лишените от свобода. Превърналото се в традиция събитие се проведе в двора на Централния софийски затвор. То премина под мотото „Не на наркотиците и агресията”.

Специални гости на надпреварата бяха президентът на федерацията ни по бокс Красимир Инински, заместник-министърът на правосъдието Мария Павлова, както и двамата ни известни професионални боксьори Кубрат и Тервел Пулеви. Турнирът се провежда именно с подкрепата на Българска федерация по бокс.

Инициативата предоставя възможност на лишените от свобода да се включат в кампания за насърчаване на спортните дейности, която осъществява поправително въздействие чрез осигуряване на условия за поддържане на физическото и психическото им здраве, ограничава отрицателните последици от въздействието на средата и стимулира физическото им възпитание.

В награждаването на победителите взеха участие както Красимир Инински, така и Кубрат и Тервел Пулеви. Интересът към събитието бе много голям, като той продължава да се увеличава с всяка изминала година.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още