Боатенг призова футболистите да подкрепят движението на Black Lives Matter в Шампионска лига

Защитникът на Байерн Жером Боатенг призова футболистите да подкрепят движението на Black Lives Matter в Шампионската лига, като коленичат.

"Мисля, че би било мощно послание. Особено ако го направите на финала, защото целият свят ще гледа този мач. Мисля, че е важно да продължите да се занимавате и с други спортове. Надявам се, че представители на турнири, които все още не са се възобновили, също ще се присъединят към нас. Обсъждахме въпроса за расизма със съотборниците Леон Горецка и Йосуа Кимих", коментира Боатенг. 

"Попитаха как да ме подкрепят, какво ми се е случило, когато бях малък, какво е да се сблъскам с расизма. Успях да им разкажа моята история, да им разкажа за моите преживявания. Има ситуации, когато наистина е трудно да се помогне, но винаги можете да го направите", добави той. 

"Разбира се, когато тълпа върви срещу един и никой не е наблизо, тогава не се знае как ще свърши, но ако има някой наблизо, той може да се обади в полицията, да извика помощ, каквото и да е, защото това може да помогне да спаси някой, който ще е в опасност", каза още Жером Боатенг пред "The Independent".

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още