Боби Михайлов: Бях в прокуратурата заради поредния нелеп скандал (ВИДЕО)

Прокуратурата е орган, който трябва да проверява всичко

dsport.bg

Президентът на БФС Борислав Михайлов зави, че е бил привикан в прокуратурата по-рано днес заради „поредния нелеп скандал“. Той определи случилото се като несериозно и допълни, че няма място за притеснения. Шефът на родния футбол разкри, че е бил разпитван по сигнал за натиск върху клубовете, внесен от бивш служител на прокуратурата. По негови думи БФС не води война срещу Димитър Бербатов.

Прокуратурата привика на разпит Боби Михайлов (СНИМКИ)

БФС подписа с гигант в автомобилната индустрия (ВИДЕО)

„Наистина е важна седмицата, най вече за младите момчета. Предстои престижен мач за тях срещу европейския шампион. Следващите два мача, които са в България, са задължителни за тяхното самочувствие и ще се търси задължителна победа“, започна Михайлов. 

„Винаги е било интересно за мен. Покрай един президент е интересно. Поводът да се съберем днес е подписването на спонсорския договор, който е много важен за мен. Не си спомням последните две години националният отбор да е имал спонсор.

„В прокуратурата бях заради поредния нелеп скандал, внесен от бивш служител. Абсолютно несериозно е всичко. Няма място за притеснение. Не е това начинът един човек да спечели избори, без да знае как се управлява“, заяви президентът на БФС.

„Нямам право да говоря, защото има проверка. Имаше предварително фотографи там и една телевизия. Хората си работят с така наречените независими медии. Някой някога им бил казал, че се оказва натиск върху клубове. Това не е вярно, не се е случвало никога. Последните три мандата съм избиран с над 85%. Няма сигнал от клуб, а от екипа на Бербатов. Това е поредното несериозно отношение към футбола, част от агресивната кампания“, продължи той. 

„Няма никаква война, нито размяна на удари. След дългоочакваното мое вписване, аз съм президент. Това трябваше да се случи за два дни, но както и да е. Избран съм от Конгрес и трябваше да бъда вписан от Агенцията по вписванията. Не водя война. Ние работим за футбола. Под натиск или не Агенцията отказа да впише нашия Конгрес. Ние ще го впишем. Конгрес не се прави от днеска за утре, прави се 1-2 месеца. Има много документи, свързани с дневния ред. След 100 години ще има пак БФС. Работим с УЕФА за промяна на цветове, на флаг, на емблема. Кой ще е президентът ще изберат хората. Ние работим за бъдещето на футбола“.

„Не четете ли вестници? Призивите към президента, към министър-председателя? Не мога да коментирам откъде идва натискът. 18 март така или иначе ще има Конгрес и при това редовен, какъвто всички футболни хора заслужават. Искането за прекратяването на мандат е против устава. Мандатът е 4-годишен и може да бъде прекратен при три хипотези само, а не защото някой е решил, че трябва да има Извънреден Конгрес. Преди няколко години се отказа от националния отбор, а сега иска да управлява“.

„Аз си обичам държавата. Прокуратурата е орган, който трябва да проверява всичко. Те отказват да впишат свикания Конгрес. Регистърът трябва да регистрира факти, а не да дава мотиви от една страница, написани от ваши колеги. Ще свиквам Конгрес, докато въпросната агенция реши, че всички документи са изрядни, за да може хората да се организират. Изпълком има един на три месеца“, каза още Борислав Михайлов. 

БФС подписа с гигант в автомобилната индустрия (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ