На официална церемония президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и вицепрезидентът Емил Костадинов откриха новия тренировъчен миникомплекс по футбол в гр. Аксаково.

Обектът се състои от 3 минифутболни игрища с изкуствена трева с общ размер 75/45 метра, като допълнително са изградени ограда около терените, осветление и постройки – офис, съблекални, лекарски кабинет и склад. Инвестицията за комплекса е в размер на 700 000 лв. без ДДС, като финансирането е по програмата на ФИФА - Forward 2.0, спечелена от БФС, съобщиха от централата в официалния си сайт.

На игрищата ще тренират детски, юношески и девически отбори от Аксаково и Варна и ще се провеждат турнири, организирани от Българския футболен съюз.

„Много съм щастлив, че успяхме да зарадваме жителите на този традиционно футболен край и в частност децата. Българският футболен съюз винаги е работил с мисъл за популяризирането на играта чрез изграждане на най-висококачествени условия и този миникомплекс е поредният пример за успешната ни и последователна работа“, заяви Борислав Михайлов.

От своя страна кметът на Аксаково благодари на БФС за реализирането на проекта и подчерта, че подобни инициативи демонстрират силната социалната функция на спорта и в частност на футбола.

Само преди 2 седмици Българският футболен съюз откри модерен миникомплекс в гр. Видин, а преди месец бе направена първа копка на подобен терен в гр. Пещера.

От 2018 г. насам БФС реализира 13 футболни миникомплекса и 6 пълноразмерни терена на територията на цялата страна. Още 7 пълноразмерни игрища са в процес на изграждане и предстоят да бъдат въведени в експлоатация.

Стоилов: Няма да извивам ръцете на Левски, за да изглежда, че Мъри Стоилов е най-големият треньор (ВИДЕО)

Любослав Пенев: Очаквам добър мач, с много приятен футбол, Левски е претендент за титлата (ВИДЕО)

Пенев: Кашай ще бъде поредният буфер, трябва да има промяна в БФС (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS