Премиерът на България Бойко Борисов за пореден път коментира случващото се около БФС и президента на федерацията Борислав Михайлов.

„Това си е работа на БФС. Аз съм казал само, че с това ръководство на БФС правителството няма да има финансови взаимоотношения“, коментира Борисов.

„Ние сме готови, ако БФС сложи програма за развитието на детско-юношеския футбол, държавата да поеме и сме готови да седнем, и да разговарям“, добави той.

„Ако седна да говоря с Борислав Михайлов днес, ще поема всичките му пасиви. Не искам. И това съм заявил.“

„Нямаме отношение дали футболните хора ще правят Конгрес, дали ще избират, дали ще дават оставка или няма да дават. Това си е лично тяхно право. Каквото решат, ако нас ни удовлетворява като прозрачност.“

Борисов обяви, че решението за всички предстоящи действия си е на БФС, като не пропусна да отговори на репликата на президента Румен Радев, че каквото ни е управлението, такъв ни е футболът.

"Не ни вкарвайте в драмата какво ще решават футболните хора. Както всяка федерация, те имат право да го решат. А ние да се отъждествяваме с победите или загубите и да поемаме политиците пасиви или активи, не е грешно."

"Защото и ние можем да си излезем с Кралев във вид на гимнастички и да кажем - "каквото ни е правителството,такава ни е гимнастиката". Не е правилно това и опонентите ни да се съобразяват с това", опонира Борисов от Брюксел.

Премиерът отново повтори, че на двустранната среща снощи с британския премиер Борис Джонсън си поговорили, поздравили се и си казали: "Заедно сме срещу расизма", разкри той и подчерта за прекрасните отношения, които страната ни има с Обединеното кралство.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS