Бойко Борисов на гости на Арда

Георги Атанасов Георги Атанасов

Министър-председателят на България - Бойко Борисов се среща с президента на Арда Кърджали - Петър Пешев, старши треньора - Стамен Белчев и вратаря Иван Караджов. Повод за визитата на премиера бе проектът за ремотната дейност на стадиона в града, по-специално изграждането на осветление, защото това е основната пречка за Арда да приема гостуващите отбори в Кърджали. В момента новакът домакинства в Пловдив. Желанието на клуба е още да се изгради табло, козирка и прилежаща инфраструктура. 

Предвиждат се нови срещи, като следващото посещение на Борисов ще бъде свързано с представянето на конкретно изготвени проекти от архитекти. Министърът на спорта - Красен Кралев и министърът на финансите - Владислав Горанов, за да се презентират от проектантите всички подробности по допълненията към стадион "Арена Арда" и съответно да се отпуснат средства на клуба. 

Домакините от Кърджали допълват, че изграждането на съвременния вид на съоражението е струвал повече от 2 милиона лева, в които влизат изграждането на терена, трибуни, лекоатлетическата писта и цялостно е подобрено благоустройството на комплекса. 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още