Бониек: УЕФА няма да може да вземе окончателни решения

| Световен футбол

Членът на изпълнителния комитет на УЕФА Збигнев Бониек призна, че са изправени пред несигурни време и няма да могат да вземат „окончателно решение“ по време на днешното заседание.

Президентът на Полската футболна федерация и член на борда на УЕФА Бониек обясни, че ще бъдат обсъдени само различни хипотези по време на конферентния разговор.

По-голямата част от европейския футбол е спрян на фона на страха от пандемията от коронавирус, включително европейските клубни турнири.

Бониек обяви, че не може да гарантира, че сезон 2019/20 ще стигне до своя край, но се надява да започне нов сезон през август.

„УЕФА не може да вземе окончателно решение. Може само да си представим хипотезите, върху които да работим“, коментира той пред вестник „Gazzetta dello Sport“.

„Не се знае какво ще се случи“, добави легендарният полски футболист.

„За съжаление всичко е възможно. Не мисля, че има възможност за приключване на сезона през есента. По-добре е да затворим сезоните до 30 юни и през август да започнат нови. Надявам се да има окончателно класиране. В противен случай УЕФА ще трябва да измисли система, която да отчита различните възможности. Ние сме в спешна ситуация и трябва да се вземат извънредни решения“, каза още Бониек.

Прочетете още