Всеки трябва да намира време да бъде активен в своето ежедневие, това сподели българската грация Боряна Келейн, банално, но факт, който трябва да си напомняме ежедневно. Да, на думи е лесно, ще си кажат повечето от вас, но в действителност всеки да отделя по половин час на ден да обърне внимание на здравето си. И дори времето ни да е ограничено, за да ходим на фитнес, всеки може да избере да отиде пеша до работа или до магазина и по този начин да си осигури нужната дневна активност или поне да се приближи до целта. Именно затова и тя и аз се присъединихме към мисията на Нестле за Живей Активно за подобряването на своя пешеходен рекорд в Седмицата на мобилността.

  1. Тренировките във вашия спорт се свързват с лишения и много труд, как съумявате да ги балансирате с личния си живот?

Нашите тренировки отнемат много от времето и енергията ни и понякога е наистина трудно да намерим време за себе си. Въпреки това, когато ми се отдаде възможност обичам да бъда до моето семейство и приятели.

  1. Художествените гимнастички са с перфектна фигура, бихте ли ни споделили дали си позволявате хапване „за душата“ и колко често?

С годините нашият спорт се промени много и следователно критериите за това как трябва се храни и изглежда една гимнастичка са различни. Аз лично дълго време имах проблем при поддържането на нужните килограми за художествена гимнастика. Това, което промених през годините, за да се чувствам и изглеждам по-добре е, че започнах да отделям по-голямо внимание на комбинацията между различните храни и това по кое време на деня ги приемам. Най-важното за мен е човек да открие баланса- нито да прекалява, нито да се лишава от вкусотии.

  1. Когато сте извън залата и не провеждате подготовка каква средна активност имате за деня и в какво се изразява тя?

Обикновено съм доста активна в почивните си дни, тъй като това е времето, в което мога да се видя с близките си. Много обичам да си правя дълги разходки и да карам колело. Ето например този уикенд, когато не бях на тренировка, реших да отида да се разходя по пешеходния маршрут на Нестле за Живей Активно в Борисова градина. За мен ходенето пеша е от онези приятни занимания, които те разтоварват както психически, така и физически, а и да не говорим, че ходенето е чудесен начин човек да поддържа формата си, докато си почива.

  1. Как в няколко изречения, бихте мотивирали хората да се занимават със спорт ?

Спорта е преди всичко здраве! Спорта ни учи на дисциплина и отговорност, учи ни на спортсменство и развива у нас много умения, които няма как да бъдат научени другаде. Да, факт е, че не всеки е роден за спортист, но истински вярвам, че всеки трябва да отделя време да спортува и да се движи- просто трябва да намери физическата активност, която му доставя най-много удоволствие. Именно поради тази причина се присъединих към голямото семейство на Нестле за Живей Активно!, защото смятам, че инициативата предлага достъпни възможности и идеи за това как да бъдем активни в ежедневието си.

  1. Имате ли тайна как след много физически натоварени дни да успеете да се възстановите по-бързо?

Доброто възстановяване е едно от основните неща, за да бъде един спортист най-добрият. Първото нещо, което правя след тренировка е стречинг, след това масаж, а когато се прибера вкъщи си правя топли и студени душове на краката, за да им помогна да се възстановят по-бързо за следващия ден.

От 16 до 22 септември гражданите и гостите на София минаваха по обособените маршрути на Нестле за Живей Активно! в Южен парк, Южен парк 2, Борисова градина, Северен парк и Западен парк и въвеждаха своите крачки през дигиталната карта на ЕСРИ България. Предизвикателството на Нестле България беше осъществено с подкрепата на Столична община, Държавна агенция за закрила на детето, както и ЕСРИ България. Инициативата успя да вдъхнови хиляди души да изберат ходенето пеша като начин да бъдат активни в своето ежедневие, като само в София гражданите изминаха близо 15 милиона крачки.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS