Боряна Калейн се класира за финалите с обръч и с топка на Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в Баку.

С оценка 21.600 и с 8-ми резултат грацията ни ще се бори за отличията във финала с обръч, а в този с топка влиза с трета оценка – 21.450. Любопитно е, че пред нея на втория уред застава само руския елит в художествената гимнастика – сестрите Дина и Арина Аверини.

За съжаление грешката в началото на копнозицията с топка, а също неточностите и спестените елементи в съчетанието с обръч лишиха Катрин Тасева от участие във финалите и на двата уреда. Тя зае 22-рото място с 19.500 точки на топка и 18-тата позиция с 20.400 на обръч.

В квалификацията за многобоя след втория състезателен ден Боряна Калейн е 3-та, а Катрин е 16-та. С най-висок резултат за сега е рускинята Дина Аверина, следвана от грацията на Израел Линой Ашрам.

В отборната надпревара нашите момичетата отстъпиха с две позиции в сравнение с първия ден и засега са 6-ти. Първото място заемат състезателките на Русия точки, а втори и трети са тимовете на Израел и Италия. Пред нас са още Беларус и САЩ.

Финалите за Боряна Калейн на обръч и топка започват в 18.30 българско време днес.

Утре квалификациите продължават, като гимнастичките играят с бухалки и с лента. Българките са във втората група за деня от 12.55 часа наше време, като ще представят композициите си с с бухалки. В надпреварата се включва и капитанът на националния ни отбор Невяна Владинова, която е със стартов номер 11, Катрин Тасева ще излезе 13-та, а Боряна Калейн е 15-та подред.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS