Боре Кьосев: Толкова ли е сладък този кокaл, че всички го искат

dsport.bg

Кандидатът на по-малките клубове за нов президент на Българска федерация волейбол Борислав Кьосев даде пресконференция във връзка с кандидатурата си.
Припомняме, че част от клубовете членове на БФВ издигнаха кандидатурата на Кьосев, която бе внесена официално в деловодството на федерацията.  
За да го подкрепят до него застанаха Мартин Стоев, Пламен Христов, председателят на Националната волейболна лига Мина Николова и представител на Миньор (Перник).

Предвидената среща закъсня с около 20 минути, заради провеждането на извънредното събрание на Управителния съвет на БФВ, на което бе решено по искане на Инициативния комитет за промени в българския волейбол, да се свика Извънредно общо събрание на 16 януари 2020 г.  

Обявиха дата за извънредното общо събрание на БФВ

"Трябва да има промени във волейбола. Трябва да се надгради това, което е било. Хората, които са дали лични средства са за уважение. Мъртви души и малки клубове – това ме жегна и исках да покажа, че тези малки клубове са големи. Не може да загърбим работата с тях. Това ме провокира за кандидатурата. Моите отношения с Любо Ганев няма да се променят. Като има повече хора, личности – волейбола ще печели.  Аз бих работил с Любо Ганев. Не знам той дали ще ме покани, но ние трябва да се обединим", каза Кьосев. 

„Тези малки клубове са големия волейбол, който беше и ще бъде в България. Големите състезатели са произлезли от малки клубове и това ми дава надеждата, че бъдещето е именно в тях. Разговарял съм с над 30 клуба. Не съм против тях. Клубовете ще се видят на това извънредно общо събрание. Аз няма да обещавам хиляди, милиони левове, топки и т.н., само реални неща“

Борислав Кьосев заяви още, че президентът на БФВ Данчо Лазаров няма да се кандидатира за нов мандат на предстоящото Извънредно общо събрание. "Данчо Лазаров ми каза днес на събранието: Аз няма да се кандидатирам за президент. Оставям кандидатите да покажат кой е по-добър. Не ми хареса днес на заседанието на Управителния съвет, че толкова хора, които толкова години бяха дясна и лява ръка на Данчо Лазаров, сега искат промени. Къде бяха те досега?”, заяви Боре Кьосев.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук