Борислав Михайлов подаде оставка

dsport.bg

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз. Това обяви самият той след събирането на Изпълнителния комитет.

„Тук ми изглежда по-нормално да можем да общуваме, отколкото през последните няколко дни. За да сте спокойни – подадох оставка“, започна Михайлов.

„Ще кажа няколко думи за това, което се случи, и се случваше в последните две години, откакто се върнах. Откакто се завърнах начело на Българския футболен съюз – аз, ръководството на футбола, цялата администрация на съюза и всички участници във футболния процес бяха подложени на нечуван натиск, постоянни критики, клевети, лъжи и агресия“, отсече Борислав Михайлов.

„Въпреки краткото време, изпълнихме голяма част от целите, които заложихме в 4-годишната стратегия за развитие, която бе приета на последния конгрес, който спечелих. Да, националният отбор не се представи на ниво, на което всички искахме. Когато става дума за топка, няма как да има гаранция за успех“, продължи той.

„Всичко останало, което е зависело от мен и БФС е изпълнено. Българският футболен съюз е една от първите напълно дигитализирани федерации в света, което получихме отлична оценка както от ФИФА, така и от УЕФА. Изградихме система за развитие на таланти на отделна методика, подобрихме състезанията под шапката на БФС, за да може все повече млади таланти да се докосват до мъжкия футбол и да създадем конкуренция на всички нива“, заяви Борислав Михайлов.

„Инвестирахме време, усилия и ресурси за развитие на масовия футбол и да може българското първенство да бъде максимално атрактивно, което е видно през последните сезони. Вършехме всичко в полза на клубовете. Успяхме да подпишем анекс с телевизионните права, с който вдигнехме приходите на клубовете с до 30%. Подписахме договори със сериозни компании, които се обвързаха с БФС. Продължихме инвестиции в инфраструктурни проекти, за да изградим устойчиво бъдеще. За 2 години въведохме в експлоатация 19 терена и още 3 ще бъдат открити до края на годината“, заяви той.

„Както обещах, организационната структура на БФС бе обновена с млади, кадърни и работещи хора. Щяхме да направим повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник на всички проблеми в българското първенство. На базата на това се чувствам истински горд от постигнатото. Благодаря на целия ми екип за здравите нерви и за упоритостта в името на футбола, макар и в ненормални условия. Това са факти. Нито един клуб не ми е поискал оставката, нито един! А мен ме избират клубовете. Президентът се избира от футболните делегати, футболът е за феновете, но футболните делегати избират президента. Пожелавам на журналистите да не се месят в работите на следващия президент“, заяви Борислав Михайлов.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ