Борусия Дортмунд ще предостави част от стадиона си "Сигнал Идуна Парк" на местните власти за борба с коронавируса. Шефовете на клуба обявиха, че от утре в северната част на съоръжението ще бъде обособена специална част, в която ще могат да бъдат правени прегледи и лечение на заразени с болестта.

Марко Ройс дари половин милион евро за малкия и средния бизнес в Дортмунд

От Борусия обявиха, че ще има осигурени лекари, които ще преглеждат пациенти в рамките на 4 часа. Към момента на територията на Германия има около 86 000 случая на заболели от COVID-19, а починалите са 1122. 

"Нашият стадион е основна забележителност на града. Той е централна точка за почти всички жители на Дортмунд и околността. Благодарение на техническите, инфраструктурните и пространствените си качества е идеалното място за приемане и оказване на помощ на хора, заразени с коронавирус или които имат оплаквания като дихателни проблеми и температура", каза изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоахим Вацке

"Наша отговорност и желание е да направим абсолютно всичко по силите си, за да гарантираме, че тези хора ще получат помощ", добави той.

Мачовете в Бундеслигата са прекратени от средата на март до поне 30 април заради глобалната пандемия.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS