Борусия Мьонхенгладбах "настани" 13 000 картонени зрители на стадиона си

Немският тим Борусия Мьонхенгладбах вече "настани" 13 000 картотени фигури на трибуните на стадиона си, на който ще посрещнат тима на Леверкузен в събота.

От началото на коронавирусната криза през март групата на Fanprojekt Mönchengladbach беше лансирала идея да се даде възможност на всеки привърженик да отпечата свое изображение на картон, което е с цена 19 евро. Тези фигури са поставени на седалките на стадиона, а притежателите на клубни карти имат привилегията да видят своята фигура на обичайното място.
Според информацията от Германия вече са поръчени 20 000 картонени фена.

"Инсталирамхме почти 13 000 фигурки, но са поръчени 20 000", заяви президентът на фен клуба Томас Лудвиг. "Това е красива операция, която създава атмосфера на стадиона" , оцени спортният директор на Борусия Макс Еберл.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още