Президентът на Лацио Клаудио Лотито призна, че Сергей Милинкович-Савич иска да напусне клуба.

Множество източници в Италия твърдят, че Савич е приел оферта на стойност 20 милиона евро на сезон от Ал-Хилал. Договорът на сръбския национал изтича през юни 2024 г. и Лацио иска поне 40 милиона евро, за да го пусне.

По време на интервю за Tag24 президентът на клуба Лотито първоначално отрече офертата от Саудитска Арабия.

„Не знам нищо за това. Не знам за сключена сделка, може би вие знаете повече от мен. Засега не съм подписвал нищо“, каза той.

След това той призна, че играчът и клубът са получили предложение.

„Казаха ми, че има ценна оферта за играча, не толкова за клуба. Футболистът поиска да напусне след осем години в Лацио. Проблемът не е в парите, а в мотивацията, той искаше промяна. Ако отиде в Саудитска Арабия, тогава мотивацията идва от парите, но трябва да попитате него“, каза Лотито.

„Опитах се да го задържа, но когато той казва, че това е личен въпрос и че иска да си тръгне, какво мога да направя? В добри отношения съм с него, но в крайна сметка играчът решава живота си. Обаждаше ми се и ме молеше да го пусна", призна босът на римляните. 

Ювентус беше силно свързван с трансфер на сръбския национал, но "бианконерите" трябва да продадат някои от своите играчи, преди да правят покупки. Към днешна дата те все още не са отправили официална оферта към Лацио за Милинкович-Савич, но са постигнали принципно споразумение с 28-годишния футболист.

Сръбската звезда отбеляза 69 гола в 341 мача с Лацио, към който се присъедини само за 10 милиона евро през 2015 г.

Балкански полузащитник също се запътва към Саудитска Арабия

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS