Fake news за Гришо и отбора пробва да подпали тениса, шефът Цветков потресен

dsport.bg

Президентът на БФТ Стефан Цветков, който е в чужбина, използва профила си във Facebook, за да отговори на появилите си в социалните мрежи от снощи информации, че родната федерация е отказала поканата за ATP Cup.

В текст със заглавие „Лицемерието зад успеха“ без подписан автор се публикува в различни форуми и фейсбук платформи, като в него се твърди: „След като получава поканата ATP Cup, родната федерация по тенис я отказва. Защото отказва да финансира престоя на отбора ни. Преценява, че няма нужда да бъдат харчени пари за подобни турнири. След като разбира, че федерацията отказва финансиране първата ни ракета взима нещата в свои ръце. Със свои средства осигурява престоя на отбора ни в Австралия, така че нищо да не им липсва. Федерацията отказва да пусне и български специалист за треньор, въпреки че той също ще е на разноски на Димитров. Гришо изрично заявява пред отбора, че това не желае да се разчува, за да не се измести фокусът от победите и добрата игра. Обяснява им, че го прави, за да може да се докоснат до най-големите в тениса и да добият безценен опит“.

Тази сутрин президентът на тенис централата Стефан Цветков отговори от чужбина: „Много долен платен fake news за „отказаната“ покана от БФТ за АTP Cup. Гледам, че много приятели даже са се хванали. Потресен съм и разочарован, защото се разбра откъде идва и защото фокуса трябва да е върху това как да помогнем на следващото поколение в тези тежки условия. Явно целят малкото хора, които помагат и работят за оцеляването на БФТ и тениса да се откажат“.

На 20 януари предстои Общо събрание на родната федерация по тенис.

От родната федерация: Fake news уронва престижа ни

Тодор Енев: Целта на лъжите да се измести фокуса

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още