Ботев Пловдив и „Фондация Жълто и Черно“ подписаха рамково споразумение за сътрудничество и съвместна дейност. Двете страни ще осъществяват съвместни инициативи от културен, просветен и социален характер. Една от основните цели на сключеното споразумение е легендарният Ботев да възвърне своята автентичност и открояващ се сред гражданството дух.

„Една от основните цели на сключеното споразумение е легендарният Ботев да възвърне своята автентичност и открояващ се сред гражданството дух. Славната история на Ботев ще бъде фундаментът, върху който да се обогатява духовно „жълто-черната“ общност, развивайки чрез нея идеалите на „Ботевизма“ и заложените в него принципи и послания“, написаха от Ботев Пловдив.

„Без история няма бъдеще. Знаем колко важна част от Ботев (Пловдив) е неговото минало. Сътрудничеството между нашия клуб и „Фондация Жълто и Черно“ отново затвърждава позицията на Ботев като социален феномен, който вдъхновява и учи поколения на изконни ценности и идеали“, коментира изпълнителният директор на Ботев Пловдив Алексей Киричек.

„С този рамков договор отношенията между клуба и фондацията ще бъдат издигнати допълнително на ниво, отговарящо на историята и традициите на Ботев (Пловдив) и града, от една страна, и най-високите и важни за всеки привърженик ценности на това, което наричаме „Ботевизъм“, от друга. Убеден съм, че с неговото подписване се поставя начало на едно успешно сътрудничество, което ще спомогне както за почитане, разкриване и популяризиране на клубното минало, така и за сътворяване на история за бъдещето“, коментира Видин Сукарев, който е председател на „Фондация Жълто и Черно“.

„Подписването на рамковото споразумение за сътрудничество и съвместна дейност между ПФК „Ботев“ и „Фондация Жълто и Черно“ е от ключово значение за развитието на клуба. По този начин ще ускорим реализирането на редица общи инициативи, които ще допринесат за по-добрия имидж на Ботев в обществото“, каза ръководителят направление „Обществена дейност“ в Ботев Пловдив Стефан Попов.

Футболист остава в Ботев Пловдив до 2026 година

Бг национал се завърна в Ботев Пловдив

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS