Ботев Пд се обяви против идеята да дели стадион с Локо

dsport.bg

Ботев Пловдив се обяви против идеята клубът да дели стадион с градския съперник Локомотив. Както е известно наскоро "смърфовете" предложиха да бъде реконструиран стадион "Пловдив" и двата тима да играят там. Сдружение ПФК Ботев, което държи част акциите на "канарчетата", обаче е твърдо против тази идея, като пусна отворено писмо до футболната общественост в града.

"Уважаеми съграждани,

Искаме да изразим, не за първи път, подкрепата си към решението на държавните и местните институции за инвестиции в общинска спортна инфраструктура. При невъзможност на спортните клубове да осигурят средства за такава инфраструктура, намираме за напълно нормално това да се направи с публични средства, тъй като ползването й ще бъде в полза на данъкоплатците. В последните години в много градове на България се изградиха подобни спортни съоръжения. От страна на Футболнен клуб Ботев Пловдив, в лицето на неговите собственици (г-н Георги Самуилов и Сдружение ПФК Ботев), ясно са изразени одобрение и подкрепа за тази идея. Бихме искали да се обърнем и към ръководството на ПФК Локомотив Пловдив АД, с призив ясно да изразят отношението си към:

плановете, с публични средства, да се дострои стадион "Христо Ботев" (с вече вложени от клуба над 10 млн лева);

да се изгради спортна база на ПФК Локомотив;

да се извършват текущите ремонти и подобрения в спортните бази въобще (зала Колодрума, ремонт на стадион Локомотив през 2019 и т.н.).

За да се спрат 30 годишните спекулации за стадион Пловдив - искаме ясно да заявим, че публиката на Ботев Пловдив си има собствен дом, той се казва стадион "Христо Ботев"! Стадион "Пловдив" не е алтернатива на стадион "Христо Ботев" и това мнение се споделя от цялата "жълто-черна" общност. Нямаме никакво намерение да приемем отборът ни да домакинства на общ стадион с друг футболен клуб.
СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ", се казва в декларацията.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още