Футболен клуб Ботев Пловдив има нов изпълнителен директор. На възловата управленска позиция, която дълго време стоеше незаета при „жълто-черните“, застава досегашният търговски директор Алексей Киричек.

Той ще съвместява длъжностите на изпълнителен директор и прокурист, като основните направления, към които ще бъдат насочени неговите усилия, ще обхващат както търговската дейност и медийната политика на клуба, така и връзките с обществеността.

Алексей Киричек притежава богата визитка в сферата на футбола, като сред най-значимите позиции, които е заемал, са тези на първи вицепрезидент в Локомотив Москва в периода 2006-2010 година, както и тази на изпълнителен директор на клуба в периода 2016-1019 година.

През годините е бил и гост-лектор в множество престижни университети, обучавайки бъдещите специалисти в сферата на футбола на методиките и правилата за успешен мениджмънт на професионалните футболни клубове.

Алексей Киричек е завършил университет по икономика и финанси в Санкт Петербург, след което доразвива своите знания в сферата на мениджмънта в Ротердам, Нидерландия. Владее свободно английски и немски език.

Попето мина медицински прегледи в Ботев и избра №10

Грандиозни опашки за билети на „Герена“ преди Левски - Апоел Беер Шева (ВИДЕО)

Трансферна изненада: Ивелин Попов сменя ''Герена'' с ''Колежа''

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS